Mountain View

 NIEUWELINGEN WWV APRIL 2015

- verslagen door Theo van de Kar  -

 

NIEUWELINGEN STRIJDEN IN EMMEN
Zaterdag 18 april werd in Emmen de omloop door het Land van Kleine Hein verreden. Voor deze wedstrijd stonden 175 renners klaar. Voor hen lagen 70 kilometer klaar.
Vroeg in de wedstrijd moest het rennersveld van een brede weg naar een smalle strook. Dit is vragen om problemen en de valpartij kwam er ook. Van WWV lagen er ditmaal geen renners bij. Wel werd er door WWV-ers hinder ondervonden, doordat zij er achter zaten.
Daarna werd er door de renners doorgetrokken. Mede door de wind kwam het rennersveld in groepen verdeeld over het parkoers te rijden. De groepjes renners waren veelal 15-20 renners groot.
In groep 1 reed Marijn van den Berg. Groep 2 herbergde van WWV Kevin Haest, Danny Maas en Jasper Haest. Ryco Krebbeckx vertegenwoordigde onze vereniging in groep 4. De groep met Ties van Rijsbergen reed als nummer 5 rond. Martijn Hennekam zat na zijn val vorige week in Dronten in groep 6 en Jeroen reed in zijn eerste klassieker in groep 7 rond.
Later in de wedstrijd kwamen groep 4 en 5 nog bij elkaar. Hierdoor kwamen Ryco en Ties bij elkaar in de groep te rijden. Verder waren de kaarten al vroeg in de wedstrijd geschud. In groep 2 zagen we in de laatste kilometer een aanval van 4 renners. Hierbij zaten de drie renners van WWV.
Uitslag: Emmen: 5 Marijn van den Berg, 18 Danny Maas op 1:25, 20 Jasper Haest op 1:25, 21 Kevin Haest op 1:28, 64 Ties van Rijsbergen op 5:02, 86 Ryco Krebbekx op 5:02


Foto: Nieuwelingengroep gedeeltelijk klaar voor verkenning van de begin- en slotkilometers.

 


 

DAMIAN VAN ALPHEN WINT IN WAARSCHOOT

– Danny Maas wordt tweede in Den Dungen –

 

Op zondag 19 april werd er in Waarschoot een wedstrijd voor nieuwelingen verreden. Na vier ronden ontsnapte Damian uit het peloton om de achtervolging in te zetten op twee koplopers. Na halve ronde sloot Damian met twee medevluchters bij de koplopers aan. De kopgroep blackporn van vijf bleven uit de greep van het peloton. Met het ingang van de laatste ronde trok Damian van kop af door. Hierdoor belven er vooraan drie renners over. In de spurt trok Damian de winst naar zich toe.

Uitslag: Waarschoot: 1 Damian van Alphen

Overige uitslagen:

Zomergem : 6 Damian van Alphen, 10 Niek Struijs
Den Dungen: 2 Danny Maas, 9 Sven Peeters, 18 Simon Demaret, 24 Martijn Hennekam, 25 Luuk van den Eijnde


Foto: Damian van Alphen als eerste over de finishlijn in Waarschoot.

 

 

 

 

 

 

Volg ons ook op Facebook