NIEUWELINGEN WWV FEBRUARI 2015

- verslagen door Theo van de Kar  -

EERSTE PODIUMPLAATS VOOR NIEUWELINGEN
- Danny Maas wordt derde in Sint Josef (Rijkevorsel) -

Op zaterdag 28 februari reden de nieuwelingen hun eerste wedstrijd van 2015 in het Belgische Sint Josef (Rijkevorsel). Aan de start stonden 115 renners om hun eerste 47 wedstrijdkilometers weg te trappen.
De snelheid lag in de eerste twee ronden erg hoog. In de eerste ronde zagen we direkt Kevin Haest in een kopgroep van drie in een aanvalspoging. Deze poging mislukte. Kort erop poogde Jasper Haest met een medevluchter het peloton te ontvluchten, maar moest hierbij de rol lossen. Het peloton reed vanaf de tweede ronde voor een tweede plaats. In de sprint reed Danny met twee van het peloton weg en bleef uit hun de greep. Danny haalde met een derde plaats de eerste podiumplaats binnen.
Andere renner reden om verschillende redenen hun wedstrijd niet uit. Wel deden zij hun ervaringen op met het rijden in een groot deelnemersveld. Anderen deden hun eerste ervaring op van een wedstrijd black pussy rijden. Ook de werkwijze in België was voor enkele renners (beginners en overkomend vanaf de jeugd) een nieuwe ervaring.
Uitslagen: 3 Danny Maas, 14 Polle van Rijsbergen, 15 Kevin Haest, 18 Jasper Haest, 28 Sven Peeters, 48 Niek Struijs, 51 Simon Demaret, 54 Martijn Meeuws, 66 Damian van Alphen.

Foto: Danny Maas komt als derde over de finishlijn in Sint Josef (Rijkevorsel)

Volg ons ook op Facebook