NIEUWELINGEN - VOORBEREIDING SEIZOEN 2015

- Verslagen door Theo van de Kar -

NIEUWELINGEN OPENEN WIELERSEIZOEN

Op vrijdag 27 februari was het zo ver. De nieuwelingen kwamen in Hoogerheide voor een weekend bij elkaar ter voorbereiding op wielerseizoen 2015. De eerste avond werd met een snack gesproken over het komend wielerseizoen.
Zaterdag 28 februari stond in het teken van hun eerste wedstrijd (47 km). Deze wordt traditioneel verreden in het Belgische Sint Josef (Rijkevorsel). Kevin Haest en kort er na Jasper Haest lieten zich in de wedstrijd aan het front zien. Danny Maas sprintte mee voor een podiumplaats. Nadat de prijzen waren opgehaald ging het per fiets terug richting Hoogerheide. De route (45 km) ging langs de Belgische plaatsen Rijkevorsel, Sint Lenaerts, Brecht, Wuustwezel, Kalmthout, Wildert, waarna het Nederlandse Huybergen werd aangedaan. Na het eten werd de dag afgesloten met een uurtje bowlen. Luuk won bij groep 1 (77 p.), Ties bij groep 2 (70 p.), Martijn Meeuws in groep 3 (116 p.) en bij groep 4 won (Sven Peeters (75 p.)
Op zondag werd een lange extensieve duurtraining (85 km) afgewerkt. De route liep via Wouwse Plantage, Wouw, Kruisland, Halsteren, het Zeeuwse Tholen over de Oesterdam. In Woensdrecht werd de Rijzende weg verkent, waarna via Ossendrecht de training werd afgesloten. Na gedoucht te zijn werd er gezamenlijk gekeken naar de wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne. Na het eten gingen de renners weer naar huis.

Foto: Nieuwelingengroep WWV voor wielerseizoen 2015 in Hoogerheide.

NIEUWELINGEN BOUWEN OP MET CLUBTRAINING

De clubtrainingen werden wederom shemale rondom Sprundel afgewerkt. De hoofdronde bedraagt 55 kilometer. Via Sprundel, Etten-Leur, Effen, Rijsbergen, Zundert, Achtmaal, Roosendaal ging het weer via Sint Willebrord terug.

Extra kilometers (33) kunnen worden gemaakt met een tweede ronde. Via Sprundel, Schijf, 4 kilometer over Belgisch grondgebied langs Horendonk, Roosendaal, Schijf kwam steeds Sprundel weer in zicht.

Extensieve duur en souplesse met technische stukken ter afwisseling

De clubtraining is altijd een goede mogelijkheid om samen met je ploeggenoten aan de basis te werken voor het komend wielerseizoen. Naast duur en souplesse werden ter afwisseling ook technische onderdelen zoals kop-over-kop, waaier rijden en sprint ingelast.

Het kwam dit jaar moeizaam op gang. De eerste training werd wegens sneeuwval na Kerstmis afgelast. De tweede training werd wegens regenval na 34 kilometer afgebroken. Wegens harde wind werd bij training drie enkel de eerste ronde van 55 kilometer gezamenlijk afgewerkt. Bij training vier kon eindelijk volgens plan worden gewerkt. Training vijf werd naar zondag verplaatst. Tijdens deze training lieten we de technische onderdelen vervallen wegens mogelijke gladheid. Vanwege mogelijk gladheid werd training zes verplaatst naar de middag. Om zoveel als mogelijk structuur aan te brengen werden bij de laatste trainingen de vertrektijd aangepast naar 11 uur.

Foto: Verzamelen bij tenniscentrum Rico in Sprundel vooraf aan de gezamenlijke training met de club op zaterdag

NIEUWELINGEN BOUWEN OP IN TRAININGSRITTEN

De nieuwelingen uit West Brabant kwamen veelvuldig naar Roosendaal om hun trainingsrondjes af te werken. Zo zagen we gedurende de vier weken Danny Maas, Damian van Alphen, Ryco Krebbekx, Sven Peeters, Kevin Haest, Jeroen Haest, Jasper Haest, Martijn Hennekam, Polle van Rijsbergen, Ties van Rijsbergen, Niek Struijs en Simon Demaret aan het werk.

Vanwege de inmenging van de amateurs eindigde de wedstrijden steeds in massasprint. Niet zo erg, want uitslagen en klassementen zijn in deze periode niet zo belangrijk. De ritten behoren een onderdeel te zijn van de training van een renner. Renners zijn in februari nog in trainingsopbouw en zo behoren wielrenners het ook te benaderen.

Jonge renners maken foutjes en dat mogen ze ook. Ze hebben niet voor niets de jonge leeftijd. We hopen altijd wel dat de jongens er van (willen) leren. Als jonge wielrenners leren van hun foutjes, dan hebben ze nut.

Ook in Utrecht was Willebrord Wil Vooruit vertegenwoordigd. Marijn van den Berg werkte hier aan zijn voorbereiding en boekte goede resultaten. Martijn Meeuws, Luuk van den Eijnde en Finn Jannes hielden in Oost Brabant voornamelijk relatieve rust na hun veldritseizoen en bouwden daarna weer op.

Foto: Kopgroep op de Borchwerf (Roosendaal) met Jasper Haest, Polle van Rijsbergen (verscholen), Kevin Haest en Ties van Rijsbergen.

Volg ons ook op Facebook